Czy cierpisz na częste wzdęcia, biegunkę lub długotrwały brak energii?‎

Może to być alergia na różne rodzaje żywności! Aby poprawić trawienie glutenu lub laktozy, istnieje rozwiązanie!‎

‎Alergia na różne rodzaje żywności, innymi słowy nietolerancja pokarmowa, są dość powszechne wśród ludzi. Prawie każdy z nas ma alergie na czosnek, jabłka, orzechy, cytrusy, mleko, gluten lub inne produkty. Jednak, podczas gdy orzechy lub cytrusy można po prostu wyeliminować z naszej diety, gorzej jest z nietolerancją glutenu lub laktozy-wypieki lub produkty mleczne. Na szczęście, nawet w przypadku tych nietolerancji pokarmowych, istnieje już rozwiązanie.‎

‎Trawienie glutenu‎
Jelita nie są w stanie wystarczająco strawić wszystkich składników odżywczych. Pojawiają się problemy trawienne. Gluten jest obficie reprezentowany we wszystkich rodzajach pszenicy, żyta, jęczmienia. Dla celiakii jedyną terapią jest dieta bezglutenowa. Jednak, to również ma sens dla osób, które mogą mieć tylko częściowe objawy nietolerancji glutenu. Następnie przekonani są, że ich niestrawność ustąpiła i czują się lepiej. Jest to również bardzo popularne wśród ludzi, którzy chcą schudnąć, a także wśród sportowców, aby uzyskać więcej energii. Na przykład tenisista Djokovič jest również jego zwolennikiem. Teraz stało się jasne, że taka dieta nie zawsze jest konieczna, również dzięki czeskim naukowcom!‎

‎Czescy naukowcy zaangażowali‎
‎się w opracowanie preparatu do lepszego trawienia glutenu. Nasza apteka oferuje suplement diety LepekFit, który jest opracowany bezpośrednio dla osób z nietolerancją glutenu. Mechanizm działania jest dość prosty. LepekFit zawiera enzymy, które mogą rozkładać gluten na poszczególne oligopeptydy i aminokwasy. Są one wtedy znacznie lepiej strawiane dla osoby. Weź 1 tabletkę bezpośrednio przed posiłkiem zawierającym gluten-usuwa ona nieprzyjemne objawy związane z nietolerancją glutenu, takie jak irytujące wzdęcia, słabe trawienie lub długotrwały brak energii.‎

‎Nietolerancja laktozy‎
‎jest globalnym problemem. Problemy z trawieniem produktów mlecznych mają ludzie na całym świecie. Szacuje się, że jest to ponad 60% ludzi. W przypadku Republiki Słowackiej problemy trawienne związane z nietolerancją laktozy występują u około 20% populacji. Nieprzyjemne objawy nietolerancji laktozy to głównie nudności, wzdęcia lub ból głowy i ból brzucha. Większość z nas jest przyzwyczajona na przykład do śniadań-jogurtów, serów lub innych produktów mlecznych. Mają one tendencję do zatruwania naszego organizmu i powodują u nas problemy zdrowotne, dlatego konieczne jest trawienie laktozy zawartej w mleku lub unikanie produktów mlecznych, co jest dość restrykcyjne. Na szczęście istnieje roztwór w postaci produktu zawierającego enzymy rozkładające laktozę cukru mlecznego, jest nim LaktoPlus.‎

‎Dzięki LaktoPlus możesz cieszyć się ulubionymi lodami lub capuccino w spokoju! ‎
‎LactoPlus to najmocniejszy produkt na rynku, przeznaczony dla osób z nietolerancją żywności zawierającej laktozę. Laktoza występuje głównie w produktach mlecznych. Już jedna tabletka suplementu diety LaktoPlus zawierająca enzym laktazy może usunąć zawartość laktozy odpowiadającą 1/2 litra mleka. Ponadto LaktoPlus jest wzbogacony o probiotyki bacillus subtillis, które są potrzebne dla naszych zdrowych jelit. Wystarczy wziąć 1 kapsułkę przed jedzeniem laktozy (produkty mleczne) i można cieszyć się swoimi ulubionymi deserami mlecznymi lub napojami bez dyskomfortu!‎



...






Produkty przypisane do tej nowości

Artykuły i porady

Czy znasz sole Schüsslera?

Brak minerałów w organizmie może być.. wpływ na ogólny stan organizmu.

Skutecznie zadbaj o swoją odporność.

Każdy z nas jest inaczej odporny na choroby.

Glutation – substancja nieodłącznie związana z organizmem i bardzo ważna, ale nieznana dla większości z nas.

Glutation – substancja nieodłącznie ..a może nam pomóc w walce z COVID-19?

Magnez! Świetny pomocnik w codziennym życiu, dzięki któremu nasz organizm może bez problemu funkcjonować.

Magnez jest bardzo ważną dla naszego.. i działa na wiele innych czynności.







Aktualne ulotki